Școala de Voluntariat

ARRESS în parteneriat cu Școala Națională de Gaz Mediaș va desfășura în perioada octombrie 2011 - martie 2012 proiectul intitulat "Școala de Voluntariat"

Citește mai mult

Paște 2011

20 aprilie 2011 - activități de oferire de bunuri și alimente de bază, dar și specifice mesei de Paște, familiilor beneficiare ale proiectului, din județele Cluj și Sibiu

Citește mai mult

Ziua copilului 2011

Cu sprijinul preotului paroh Muntean Cristian Ilie, alimentele, jucăriile și dulciurile au adus pentru o zi zâmbetele pe chipurile unor copii din familii nevoiașe din zona Beliș.

Citește mai mult

Despre ARRESS

Asociaţia Română pentru Responsabilitate, Educaţie şi Sprijin Social (ARRESS) a fost înfiinţată în luna martie 2011, fiind inclusă în categoria organizaţiilor non-profit, non-guvernamentale.

"Profitul" de care se bucură, însă, ARRESS este pe deplin dovedit de scopul pentru care a luat naştere. Iniţiativa a aparţinut celor patru tineri – membri fondatori – care au conştientizat nevoia acerbă a societăţii în planul responsabilizării şi al responsabilităţii pe plan social. Aceste două paliere se reflectă în sprijinul social ce poate şi trebuie să fie acordat, iar aducerea la îndeplinire a acestora este posibilă doar prin mijlocirea unor strategii de educaţie adecvată.

Scopul ASOCIAŢIEI ROMÂNE PENTRU RESPONSABILITATE, EDUCAŢIE ŞI SPRIJIN SOCIAL, conform statutului acesteia, este crearea unui loc de convergenţă, care să permită participanţilor săi voluntari, instituţiilor sau organizaţiilor interesate, desfăşurarea de activităţi pentru dezvoltarea  responsabilităţii sociale la nivel local şi naţional, precum şi de proiecte în beneficiul persoanelor cu dificultăţi materiale, sociale (articolul 2 alin.1). Scopul menţionat se suprapune peste viziunea asociaţilor, membrii-fondatori, de la momentul înfiinţării şi include modalitatea concretă de desfăşurare a activităţilor şi proiectelor specifice, precum şi deschiderea spre colaborarea cu diferite entităţi în vederea îndeplinirea misiunii propuse.

Proiectele desfăşurate, la scurt timp după înfiinţare, demonstrează că ARRESS excede planului asociativ existent până la această dată. Pentru ARRESS, socialul are mai multe implicaţii şi se bucură de o viziune diferită, iar prin intermediul celor trei arii de activitate acoperite, precum şi a modalităţii de implementare a proiectelor asociaţiei, se doreşte ca rezultatele activităţilor ARRESS să fie pe termen lung, contribuind la dezvoltarea societăţii în carene desfăşurăm activitatea. În acest sens, deosebit de relevantă este şi experienţa anterioară a membrilor fondatori în domeniul voluntariatului.

De ce...

a)    Asociaţie Română? Pentru că doar în acest mod va fi realizat impactul scontat de membrii fondatori în rândul societăţii civile, impact care ar putea contribui esenţial la realizarea în cât mai bune condiţii a scopului şi obiectivelor asociaţiei.

b)    Responsabilitate? Pentru că iniţiativa vine doar dintr-o percepţia responsabilă asupra vieţii sociale din România.

c)    Educaţie? Pentru că noţiunile teoretice acumulate se vor reflecta mult mai vizibil în îndeplinirea practică a planurilor asociaţiei.

d)    Sprijin Social? Pentru că suntem participanţii unui ultimatum de ajutor reciproc, de implicare activă pentru atingerea unui statut social, cel puţin decent.

Deşi toate cele expuse anterior ar legitima pe deplin existenţa şi funcţionarea ARRESS, ar putea apărea şi o altă întrebare: de ce o altă asociaţie de sprijin social în amalgamul ONG-urilor cu acest specific? Ce aduce nou? Tocmai viziunea asociaţiei, menţionată succint în primele rânduri: responsabilizare. Aceasta este noţiunea care a dat naştere celor trei arii de activitate ale asociaţiei, responsabilitate, educaţie şi sprijin social. Responsabilizarea este, de fapt, lacuna din planul social, pe care ARRESS şi-a propus să o acopere prin implicare voluntară, prin tematica abordată şi printr-o deschidere sinceră către motivarea şi instruirea membrilor săi precum şi a beneficiarilor proiectelor desfăşurate.

Membrii fondatori:

  • Mihai Alin Cărăbaș - Presedinte
  • Alina Bârsan - Vicepresedinte
  • Oana Maria Avarvarei  - Secretar General
  • Mircea Mihai Stroia - Trezorier
 

Facebook

Parteneri