Școala de Voluntariat

ARRESS în parteneriat cu Școala Națională de Gaz Mediaș va desfășura în perioada octombrie 2011 - martie 2012 proiectul intitulat "Școala de Voluntariat"

Citește mai mult

Paște 2011

20 aprilie 2011 - activități de oferire de bunuri și alimente de bază, dar și specifice mesei de Paște, familiilor beneficiare ale proiectului, din județele Cluj și Sibiu

Citește mai mult

Ziua copilului 2011

Cu sprijinul preotului paroh Muntean Cristian Ilie, alimentele, jucăriile și dulciurile au adus pentru o zi zâmbetele pe chipurile unor copii din familii nevoiașe din zona Beliș.

Citește mai mult

Proiecte
Leu cu leu se face ...ACasă

Hai în gașca spiridușilor care fac bine și donează alături de noi! Vrem ca de Sărbători familia monoparentală .... din Idiciu, jud. Mureș să primească cel mai frumos dar de Moș Crăciun: o căsuță cu curent electric.

Andrei este un tânăr de 31 de ani, curajos și determinat, extrem de muncitor și cu o coloană vertebrală cum puțini adulți o au astăzi. Soția sa a murit și își crește singur cei 5 copii. I-a dat pe fiecare dintre copii la grădiniță și apoi la școală, astfel că acum se mândrește de creșterea lor, deși locuiesc într-o cameră de lut, pe curent împrumutat de la un vecin. Iuliana are 13 ani și este deja în clasa a 8-a, urmată de surorile sale Izabela (clasa a 5-a), Antonia (clasa a 2-a), fratele cel mic Andrei (clasa 0) și mezina familiei, Maria (grădiniță). Venitul pe care îl au sunt alocațiile copiilor și banii pe care Andrei îi face muncind cu ziua. Este un tată dedicat și cu foarte mult bun simț. Întreaga familie este sprijinită cu câte puțin de comunitate. Așa a reușit Andrei să mai construiască o mică încăpere din cărămidă.

Vizavi de ei este pusă la vânzare de ceva timp o casă cu 16 ari de teren care le-ar permite să facă agricultură și care le-ar permite copiilor să învețe la lumina lămpilor, căci are electricitate. Casa are loc de încă 1-2 camere, ceea ce ne și propunem să construim la anul împreună cu Andrei.

Costul de vânzare este de 5500 de euro. Ajută-ne să strângem acești bani luna aceasta! Ajută-ne să îi oferim împreună familiei lui Andrei o casă. Un acasă!

Donează aici: RO97 BTRL 0660 1205 6092 19XX

Du vestea mai departe! Fii spiridușul activ al Moșului și împărtășește mai departe povestea lui Andrei cu cei din jurul tău!

Dacă dorești mai multe informații legate de acest caz sau să te implicit în orice altă modalitate, contactează-ne la:

0740 196 786 – Președinte ARRESS, Mihai Cărăbaș

Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Scrisoare către Moș Crăciun

Click aici pentru galerie foto

 
ARRESS da start campaniei 2%

ARRESS da start campaniei 2%

Directioneaza 2% din impozitul tau pe venit pentru sustinerea proiectelor si a actiunilor ARRESS!

Dupa cum bine stiti, in fiecare an, statul roman opreste lunar din salariu un impozit, impozitul pe venit. Este dreptul tau sa alegi, ca cei 2% din impozitul luat de catre stat sa fie directionati catre o entitate nonprofit (organizatie non-guvernamentala) care o va ajuta sa-si duca la bun sfarsit toate actiunile si proiectele viitoare. De acum inainte, prin ARRESS, te poti implica si tu in cauzele si obiectivele asociatiei, ce cuprind responsabilitate, educatie, si sprijin social, donand cei 2%.

ARRESS doreste efectuarea cat mai multor activitati pentru dezvoltarea responsabilitatii sociale la nivel local si national, precum si proiecte in beneficiul persoanelor cu dificultati materiale si sociale.

Cum procedez?

Daca ati realizat in anul 2012 venituri din salarii sau pensii (valabil numai pentru pensiile mai mari de 1.500 RON), veti completa Formularul 230 pe care il gasiti pe site-ul ARRESS.

Daca aveţi venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, activitati independente - profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, activitati comerciale, etc.) veti completa Formularul 200.

Completezi Formularul 230 sau Formularul 200 cu datele tale personale, il semnezi si il trimiti prin scrisoare recomandata la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu, sau ne poti trimite pe adresa nostra, urmand ca noi sa-l trimitem Administratiei Financiare. Adresa: Cluj-Napoca, Str. Oasului, Nr. 86-90, Bl A, Sc. B, Ap. 20.

Termenul de depunere a declaratiilor este 25 mai 2013. Conform O.G. NR 92/2003, art. 11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa identitatea vreunei persoane fizice sau juridice.

Aceasta donatie de 2% nu te obliga la nimic, nu se ia nici o suma din salariul tau, sau din conturile tale bancare, practic, iti exprimi optiunea de a spune statului modul in care vrei sa fie cheltuita o parte din impozit.

 
Creează-ți Crăciunul visat

Creează-ți Crăciunul visateste acțiunea prin care ARRESS a dorit să aducă un plus de bucurie copiilor nevoiași. În data de 15 decembrie 2012, 36 de copii cu vârste cuprinse între 2 și 16 ani, din comuna Ciurila au fost protagoniștii realizării unui Crăciun diferit, așa cum poate mulți dintre ei nu au avut niciodată parte. Obiectivele proiectului au fost: sprijinul acordat familiilor cu situații financiare precare prin procurarea de alimente, articole de îmbrăcăminte, rechizite și jucării; încurajarea creativității, valorificarea potențialului creator al copiilor, a gândirii proprii prin realizarea unor ateliere de lucru specifice Crăciunului; proiecție de filmulețe educative reprezentative pentru Sărbătorile de iarna. Bineînțeles că nu au lipsit din peisaj Bradul și mult așteptatul Moș Crăciun care a împărțit cadourile pregătite pentru fiecare copil în parte.

 
Școala de Voluntariat

În perioada octombrie 2011 – martie 2012 ARRESS în parteneriat cu Şcoala Naţională de Gaz Mediaş va desfăşura proiectul intitulat "Şcoala de Voluntariat". Scopul acestuia este instruirea elevilor Şcolii Naţionale de Gaz Mediaş în sensul conştientizării importanţei voluntariatului în dezvoltarea personală şi a societăţii din care fac parte. Proiectul presupune, însuşirea noţiunilor teoretice şi a deprinderilor practice necesare organizării diferitelor proiecte, în special a celor cu caracter social-umanitar. Acest aspect implică participarea activă la evenimentele organizate, împreună cu specialişti şi voluntari din diferite domenii de activitate.

Conştientizarea necestităţii implicării active în societate se va realiza atâţ prin dobândirea noţiunilor teoretice cu privire la activităţile de voluntariat în care aceştia se pot implica sau le pot iniţia precum şi prin exemple practice ale unor voluntari invitaţi sau a formatorilor specializaţi în aceste domenii.

Pentru a oferi acestora o privire de ansamblu o informare cât mai bună şi o implicare activă în activităţi de voluntariat, proiectul se va desfăşura în patru etape distincte (instruire, concurs de proiecte, organizare proiectului câştigător, evaluare – Şcoala de Voluntariat).

----------------------

Sambata 22 octombrie 2011 a avut loc prima intalnire din cadrul „Şcolii de Voluntariat”. Aceasta a avut loc în amfiteatrul Şcolii Naţionale de Gaz Mediaş unde au fost prezenţi un număr de 40 de elevi. Invitaţi la această primă întâlnire au fost: doamna Cristina Pustai, coordonator Let’s Do It, Romania! Pe zona de nord a judeţului Sibiu şi doamna Magda Comşa, Preşedintele asociaţiei Speranţa din Mediaş. Pe aceasta cale ţinem să le mulţumim pentru acceptarea invitaţiei.

----------------------

Sâmbătă, 29 octombrie 2011 elevii înscrişi la „Şcoala de Voluntariat” au participat la primul training, din etapa de instruire. Acesta a avut ca şi temă „Managementul Proiectului” şi a fost susţinut de doamna Paula Oprea din Cluj-Napoca. Aici participanţii au deprins atât noţiunile teoretice de bază iar apoi au avut posibilitatea unor aplicaţii practice.


----------------------

Dupa o serie de training-uri ("managementul proiectului", "scriere de proiecte", "managementul voluntarilor", "arborele de probleme", etc )sustinute in cadrul etapei de instruire, proiectul "Scoala de Voluntariat" a ajuns la etapa concursului de proiecte. In aceasta etapa participantii la proiect s-au impartit in 4 echipe care si-au folosit cunostintele dobandite in cadrul primei etape si astfel am avut 4 proiecte participante. Dupa o perioada de evaluare, sambata 26.05.2012, s-a stabilit proiectul castigator si astfel toate echipele participante se vor implica in realizarea acestui proiect.

O sa revenim cu detalii referitoare la proiectul castigator si la perioada in care acesta va fi implementat.

 

 

 
Actiune Paste 2012!

Pentru actiunea umanitara de Paşte, ARRESS şi-a îndreptat atenţia către Spitalul de Boli Infectioase - Compartimentul Imuno-Depresie.Aici de tratează copii care au fost depistaţi cu virusul HIV. Situaţia materială a acestor copii este una precară şi de aceea ne-am hotărât să venim în sprijinul lor.

Joi, 12 aprilie, membrii ARRESS le vor oferi copiilor cadouri, si alte lucruri de care au nevoie şi de ce nu, un strop de curaj să-şi trăiască viaţa cu demnitate.Persoanele care doresc sa se implice in aceasta actiune sunt invitate sa ne contacteze.

Va multumim!

 


Pagina 1 din 3

Facebook

Parteneri