Școala de Voluntariat

ARRESS în parteneriat cu Școala Națională de Gaz Mediaș va desfășura în perioada octombrie 2011 - martie 2012 proiectul intitulat "Școala de Voluntariat"

Citește mai mult

Paște 2011

20 aprilie 2011 - activități de oferire de bunuri și alimente de bază, dar și specifice mesei de Paște, familiilor beneficiare ale proiectului, din județele Cluj și Sibiu

Citește mai mult

Ziua copilului 2011

Cu sprijinul preotului paroh Muntean Cristian Ilie, alimentele, jucăriile și dulciurile au adus pentru o zi zâmbetele pe chipurile unor copii din familii nevoiașe din zona Beliș.

Citește mai mult

Școala de Voluntariat

În perioada octombrie 2011 – martie 2012 ARRESS în parteneriat cu Şcoala Naţională de Gaz Mediaş va desfăşura proiectul intitulat "Şcoala de Voluntariat". Scopul acestuia este instruirea elevilor Şcolii Naţionale de Gaz Mediaş în sensul conştientizării importanţei voluntariatului în dezvoltarea personală şi a societăţii din care fac parte. Proiectul presupune, însuşirea noţiunilor teoretice şi a deprinderilor practice necesare organizării diferitelor proiecte, în special a celor cu caracter social-umanitar. Acest aspect implică participarea activă la evenimentele organizate, împreună cu specialişti şi voluntari din diferite domenii de activitate.

Conştientizarea necestităţii implicării active în societate se va realiza atâţ prin dobândirea noţiunilor teoretice cu privire la activităţile de voluntariat în care aceştia se pot implica sau le pot iniţia precum şi prin exemple practice ale unor voluntari invitaţi sau a formatorilor specializaţi în aceste domenii.

Pentru a oferi acestora o privire de ansamblu o informare cât mai bună şi o implicare activă în activităţi de voluntariat, proiectul se va desfăşura în patru etape distincte (instruire, concurs de proiecte, organizare proiectului câştigător, evaluare – Şcoala de Voluntariat).

----------------------

Sambata 22 octombrie 2011 a avut loc prima intalnire din cadrul „Şcolii de Voluntariat”. Aceasta a avut loc în amfiteatrul Şcolii Naţionale de Gaz Mediaş unde au fost prezenţi un număr de 40 de elevi. Invitaţi la această primă întâlnire au fost: doamna Cristina Pustai, coordonator Let’s Do It, Romania! Pe zona de nord a judeţului Sibiu şi doamna Magda Comşa, Preşedintele asociaţiei Speranţa din Mediaş. Pe aceasta cale ţinem să le mulţumim pentru acceptarea invitaţiei.

----------------------

Sâmbătă, 29 octombrie 2011 elevii înscrişi la „Şcoala de Voluntariat” au participat la primul training, din etapa de instruire. Acesta a avut ca şi temă „Managementul Proiectului” şi a fost susţinut de doamna Paula Oprea din Cluj-Napoca. Aici participanţii au deprins atât noţiunile teoretice de bază iar apoi au avut posibilitatea unor aplicaţii practice.


----------------------

Dupa o serie de training-uri ("managementul proiectului", "scriere de proiecte", "managementul voluntarilor", "arborele de probleme", etc )sustinute in cadrul etapei de instruire, proiectul "Scoala de Voluntariat" a ajuns la etapa concursului de proiecte. In aceasta etapa participantii la proiect s-au impartit in 4 echipe care si-au folosit cunostintele dobandite in cadrul primei etape si astfel am avut 4 proiecte participante. Dupa o perioada de evaluare, sambata 26.05.2012, s-a stabilit proiectul castigator si astfel toate echipele participante se vor implica in realizarea acestui proiect.

O sa revenim cu detalii referitoare la proiectul castigator si la perioada in care acesta va fi implementat.

 

 

 

Facebook

Parteneri